Geschiedenis van Aquafix

Aquafix Milieu is ontstaan in 1996, opgericht door (afval) waterspecialisten puur sang. Vanuit de eerste locatie in Baambrugge werd het bedrijf Aquafix Milieu opgericht als verkoopkantoor voor beton- staal- en kunststof producten voor de weg en waterbouw.

De klanten wisten al snel de weg naar Aquafix te vinden, mede door de actiekrant. Rioleringsmaterialen welke in grote hoeveelheden werden ingekocht en werden geproduceerd en tegen een zeer scherpe prijs werden getoond in de folder. Maar ook een gedegen advies, een snelle offerte service, kwaliteitsproducten en een zeer snelle levertijd zijn nog steeds de pijlers van Aquafix Milieu. Door deze snelle groei en vraag naar aanverwante producten, werd het producten gamma snel uitgebreid, afvalwater dompelpompen, afsluiters, appendages etc.

De eerste website van Aquafix dateert uit 1996. Deze aanverwante producten zorgden ervoor dat de vraag naar speciale 'maat' producten werd vergroot. Hierdoor startte Aquafix in 1997 haar eigen productie op. Een bedrijfspand in Vinkeveen werd omgebouwd tot kantoor, productieruimte en magazijn. De eerste productie medewerkers werden aangenomen en zo startte Aquafix Mileu met de productie van haar eigen lijn PE, vetafscheiders, olieafscheiders, pompputten, prefab leidingsystemen en alle speciale producten welke er geproduceerd konden worden.

 

Al na een jaar groeide Aquafix uit haar jasje, het pand van de buurman werd erbij getrokken, maar ook dat bleek snel te klein, waardoor er in 1999 een stuk grond in Mijdrecht werd aangekocht. Hier werd begin 2000 een bedrijfspand geopend met kantoren, groot magazijn, grote productieruimte en een groot buitenterrein. Ook kwam er een grote vraag uit de markt voor advies op locatie. In de jaren welke volgenden werd Nederland in delen gesplitst (rayons) en wordt tot heden ten dagen elke provincie bezocht door een vaste (buitendienst) vertegenwoordiger.

 

De verkoop van beton- en kunststofproducten groeide, er werd meer productiepersoneel aangetrokken en de assemblage van de betonproducten verhuisde naar Mijdrecht. Hierdoor kreeg Aquafix een grote voorraad betonproducten, welke na klanten bestelling door ons geassembleerd werden en uiteindelijk razensnel bij de klant konden worden geleverd. Door deze ontwikkelingen en groei werd ook hier het pand van de buren betrokken welke toevallig vrij kwam. De voorraden werden verhoogd en het productie personeel breidde zich weer uit. Maar ook kwam de vraag naar service op locatie. Er werd speciaal voor deze servicebezoeken personeel aangetrokken en er werden serviceauto's aangekocht.

 

De kunststof producten werden verder uitgebreid, binnen het assortiment werd dit aangevuld met o.a. persleiding op rol, kabelbeschermingsbuis, rijplaten, watermeterputten, klemkoppelingen. Maar ook de nieuwe normen van afscheiders werden op de voet gevolgd. Hierdoor was Aquafix als eerste die al haar afscheiders (beton, PE, RVS) op de testbank had staan om de nieuwe Europese normeringen te voldoen en uiteindelijk de verplichte (geacrriditeerde) CE markering op har producten te voeren.

Hoe snel het bedrijfspand alweer te klein was met al deze veranderingen, hoe snel er een stuk grond vrijkwam in Mijdrecht. Op de Genieweg werd 10.000 m2 terrein aangekocht en op 1 januari 2008 werd dit pand betrokken. Een productiehal betonproducten met een zware loopkraan en een grote zware heftruck. Een productiehal PE producten met een loopkraan. Een productiehal staalproducten met een loopkraan. Een aparte zagerij, een magazijn voor grote materialen zoals afvoergoten, kolken, deksels etc. en een apart magazijn voor kleine materialen, zoals pompen, schakelkast, PE afsluiters, kogelkranen etc.

 Een uitgebreid kantoor een verkoopbalie met winkelruimte, een rondweg (routing) voor het vrachtverkeer rondom het bedrijfspand en een groot buitenterrein. In het pand werd de meeste effectieve route voor het personeel uitgestippeld en in de jaren die volgden werd de ruimte o.a. aangevuld met een CNC gestuurde zetbank, waardoor er meer speciale systemen gebouwd kunnen worden.

De actiefolder veranderen in de Werk in Actie folder en werd gedrukt in krantformaat, zodat er veel producten duidelijk gepresenteerd konden worden. Maar ook de website werd diverse malen vernieuwd.

 

Begin 2012 werd het eerste buitenlandse filiaal geopend. In het Belgisch Lummen is Aquafix Belgium BVBA gevestigd. Aquafix Belgium bewerkt de Belgische en Luxemburgse markt en is voorraadhoudens. Aquafix Milieu Nederland bewerkt de overige buitenlandse aanvragen en verkopen. Zo zijn er Aquafix producten geplaatst op o.a.de Nederlandse Antillen, Frankrijk, Groot Brittanie, de Verenigde Staten (USA), Suriname, Duitsland, China, Spanje, Italie. Maar ook tijdens grote (internationale) evenementen (o.a. de Olympische spelen en de Europese Kampioenschap voetbal) is de kans groot dat het afvalwater via een Aquafix product wordt afgevoerd of gezuiverd.

 

In 2013 tijdens de kroning van Z.K.H. Koning Willem Alexander en Z.K.H. Maxima heeft Aquafix Milieu speciaal ter herrinnering aan deze speciale gebeurtenis het zogeheten Kroningsdeksel gefabriceerd. Alle 408 gemeenten in Nederland hebben kosteloos een exemplaar ontvangen om deze prominent in de betreffende gemeente neer te leggen ter herrinering aan deze dag. Van de opbrengst van de overige los verkochte Kroningsdeksels, is er vijf Euro per verkochte deksel, aan KiKa voor de bouw van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Tijdens deze actie heeft Aquafix Milieu wereldwijd media aandacht gekregen van o.a. het Duitse ZDF, Engelse BBC, kranten berichten in Australiem Canada, Oostenrijk, Frankrijk etc. tot een item in Hart van Nederland van SBS6 en een item bij het programma de Rekenkamer van de KRO.  Maar ook het Radio 1 Journaal van de NOS, bracht het bericht naar buiten.

 

Heden ten dagen, verkoopt en adviseert Aquafix haar producten niet alleen via de telefoon, de verkoopbalie, de buitendienst of op een vakbeurs maar ook via het internet.

Wilt u een gedegen advies dan kunt u Aquafix natuurlijk ook nog telefonisch bereiken, op de bouwplaats, bij u op kantoor of natuurlijk in Mijdrecht, bij Aquafix Milieu staat de koffie na al die jaren nog steeds voor u klaar.